Theatersport in Alkmaar

Theaterimprovisatie

Theaterimprovisatie is een dynamische vorm van theater en bestaat uit een gevarieerde verzameling oefeningen en spelvormen die stuk voor stuk vermakelijk zijn om te doen!

Bijzonder aan theaterimprovisatie is dat iedereen het kan! Alles draait bij theaterimprovisatie om samenspel. Als spelers goed naar elkaar luisteren en kijken en positief op elkaar reageren gaat het ‘vanzelf’. Theaterimprovisatie biedt de spelers gegarandeerd heel veel spelplezier en dat is ook waarom mensen, als ze eenmaal met theaterimprovisatie zijn gestart, laaiend enthousiast zijn en willen blijven spelen.

Daarnaast is theaterimprovisatie goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je stapt uit je comfortzone en leert nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Theaterimprovisatie doet je beseffen wat positiviteit en plezier je oplevert. En je leert nieuwe mensen kennen die, net als jij, willen leren improviseren.

Theatersport Alkmaar - theatercursussen

Theatersport

De voorstellingsvorm van theaterimprovisatie is theatersport. Een theatersport-voorstelling is een geweldige ervaring voor spelers én voor publiek! De voorstelling heeft de vorm van een wedstrijd waarin twee teams elkaar uitdagen tot het spelen van geïmproviseerde scènes. Suggesties uit het publiek vormen het startpunt van de scènes.

Een jury geeft punten voor techniek, inhoud en amusement. Ook het publiek kan aangeven welke scené zij het mooist vonden. Zo ontstaat een dynamische wedstrijd met aan het einde van de voorstelling een echte winnaar!

Papaver

Papaver is dé theaterimprovisatie-vereniging uit Alkmaar. De vereniging bestaat uit ruim 70 leden die bijna allemaal ooit zijn begonnen met een theatersportcursus van Jos Paauw bij Theatersport-Alkmaar! De leden van de vereniging spelen regelmatig voorstellingen voor volwassenen en voor kinderen.

Nog nooit een voorstelling bijgewoond? Gewoon een keer doen! De voorstellingen van Papaver zijn een fantastische belevenis voor jong en oud. Niets is voorbereid, een geweldige voorstelling gegarandeerd!

Kijk voor meer informatie op de website van Papaver.

Papaver

Beginnerscursus

Start: 9 september 2024

  • 10 lessen
  • Alkmaar
  • € 171,50

Heb je nog geen ervaring met theatersport maar heb je wel zin in een ontzettend leuke theatercursus waar plezier op de eerste plaats komt? Dan is de beginnerscursus wat voor jou!

Vervolgcursus

Start: 9 september 2024

  • 10 lessen
  • Alkmaar
  • € 171,50

Heb je eerder een beginnerscursus gedaan en ben je aangestoken door het theatersport-virus? Schrijf je in voor de vervolgcursus en verdiep je spel!

Minicursus

Start: 2 december 2024

  • 3 lessen
  • Alkmaar
  • € 69,50

Wil je weten of de theatercursussen iets voor jou zijn en zou je het willen uitproberen? Ontdek theaterimprovisatie tijdens de minicursus!