Zomerschool woensdagavond

5 Zomerse theatersport-lessen in Alkmaar

Tijd voor een nieuwe blik!

Kijk om je heen. Er is zoveel inspiratie voor mooi theater. Deze zomerschool-serie op woensdagavond laten we de gebruikelijke suggesties even voor wat ze zijn. We gebruiken als bronnen voor de scenés: krantenartikelen; songteksten; gedichten; foto’s en toneel/filmdialogen.

Dat is dus stuk voor stuk materiaal met betekenis. We gaan ons in deze lessen door dit materiaal laten inspireren en gaan onderzoeken hoe we daar een eigen betekenis aan kunnen geven.

We gebruiken de bronnen bij het spelen van uiteenlopende theatersportspelvormen. Je zal merken dat je op deze manier net even verder komt dan wat je ‘normaal’ speelt. Je gaat scenes en personages spelen waar je zelf door verrast zal worden. Het is tijd voor een nieuwe blik!

De lessen vinden plaats op de woensdagavonden 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus en 12 augustus. Je kunt je per les inschrijven. Aan de lessen kunnen zowel beginnende als ervaren theatersporters meedoen.

Zomerschool woensdagavond: Inspiratie

Verruim je blik door gebruik te maken van nieuwe bronnen!

15 juli 2020
Jos Paauw
20:00 – 22:00
Woensdagavond
1 – 5  lessen
12 deelnemers
Edisonweg 12, Alkmaar
€19,- per les
Inschrijven

15 juli: Krantenberichten
Deze les pakken we de kranten van die dag erbij. We kiezen de mooiste artikelen en gebruiken die als startpunt voor de scenes die we spelen. We creëren het nieuws achter het nieuws.
22 juli: Songteksten
We gebruiken deze les elementen uit een aantal mooie songteksten als startpunt voor de scenes. We associëren op het thema van de tekst en maken daar ons eigen verhaal van.
29 juli: Gedichten
Deze les gaan we aan de slag met gedichten. Poëzie draait vaak om sfeer en emotie. We laten ons raken door de poëzie en zetten het om in scenes.

5 augustus: Foto’s
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. In deze les bekijken we de beelden laten we ons erdoor inspireren.
12 augustus: Toneel/filmdialogen
Deze les pakken we er een aantal klassieke toneel- of filmdialogen bij. We halen de kern uit de tekst en gaan vervolgens aan de slag.

Inschrijven

Zomerschool woensdagavond

Je schrijft je in voor één of meerdere lessen van de zomerschool op woensdag door het onderstaande formulier in te vullen. Na je inschrijving ontvang je zo spoedig mogelijk bericht.


Heb je nog vragen? Bel!

06-10352803 Jos Paauw

Dit is waar het om draait in het leven: spelen en plezier hebben!