Zomerschool dinsdagavond

5 Zomerse theatersport-lessen in Alkmaar

Tijd voor plezier!

Het is tijd om samen lol te maken. Lachen, gieren, brullen om wat er op het toneel gebeurt. Dat is het doel van comedy. In deze zomerschool-serie laten we ons inspireren door vijf comedy-stijlen.

We gaan achtereenvolgens in op: commedia dell’arte; slapstick; klucht; clownerie en stand-up comedy. We gaan in de lessen aan de slag met de specifieke kenmerken van deze comedy-stijlen en integreren dit in theaterimprovisatie.

Met deze zomerschool-serie op dinsdagavond vergroot je je comedy-vaardigheden. Je gaat net even op een andere manier spelen en maakt je de elementen van deze stijlen eigen. Het is tijd voor plezier!

De lessen vinden plaats op de dinsdagavonden 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus en 11 augustus. Je kunt je per les inschrijven. Aan de lessen kunnen zowel beginnende als ervaren theatersporters meedoen.

Zomerschool dinsdagavond: Comedy

Gebruik elementen uit 5 comedy-stijlen in theatersport!

14 juli 2020
Jos Paauw
20:00 – 22:00
Dinsdagavond
1 – 5  lessen
12 deelnemers
Edisonweg 12, Alkmaar
€19,- per les
Inschrijven

14 juli: Commedia dell’arte
We gaan in deze les aan de slag met de klassieke typetjes en verhaallijnen van de commedia dell’arte. De commedia dell’arte is een vorm van improvisatietheater dat uit Italië stamt.
21 juli: Slapstick
Slapstick is een heel fysieke spelstijl. In klassieke slapstickscenes gaat van alles misgaat. Hoe haal je alles uit de kast om dat sterk neer te zetten…zonder tekst! (Vol! Je kunt op de reservelijst of kies een andere avond)
28 juli: Klucht
Een klucht is in oorsprong een kort toneelstuk dat diende als volksvermaak. De personages zijn vaak karikaturen en uiteindelijk schuilt er ook een moraal in de scene.

4 augustus: Clownerie
Het mooie van clownerie is dat en clown echt speelt vanuit ‘niets’. Een clown oordeelt niet, heeft onvoorwaardelijke aandacht voor het kleine en speelt vanuit impulsen. De kern van improvisatie!
11 augustus: Stand up comedy
Deze les gaan we aan de slag met stand up comedy. We gaan solo’s spelen en vertellen persoonlijke verhalen aan het publiek. En het mooie is: iedereen heeft zijn eigen stijl! (Vol! Je kunt op de reservelijst of kies een andere avond)

Inschrijven

Zomerschool dinsdagavond

Je schrijft je in voor één of meerdere lessen van de zomerschool op dinsdagavond door het onderstaande formulier in te vullen. Na je inschrijving ontvang je zo spoedig mogelijk bericht.


Heb je nog vragen? Bel!

06-10352803 Jos Paauw

Dit is waar het om draait in het leven: spelen en plezier hebben!