Zomerschool

Theatercursus in Alkmaar

Theatersport zomerschool

In de zomer van 2019 vindt de vierde Zomerschool van Theatersport-Alkmaar plaats. De zomerschool bestaat uit 5 avondvullende lessen eind juli en augustus. Deelnemers kunnen zich voor één of voor meer lessen inschrijven. En daarbij geldt natuurlijk: hoe meer lessen…hoe meer korting!

Deze zomer staat in het teken van emoties! Iedere les nemen we één emotie als uitgangspunt. We onderzoeken de variaties van deze emoties en gaan spelen met de fysieke kenmerken ervan.

Met de lessen train je je theatersportvaardigheden, leer je de kracht van emoties optimaal te benutten en ga je weer opgefrist het nieuwe seizoen in. En natuurlijk: heel veel lachen!

Zomerschool Theatersport-Alkmaar

Maak van je zomer een theatersport-feest in 5 unieke lessen

Zomer 2019
19:30 – 22:00
Maandagavond
5 unieke lessen
Kwakelkade 21, Alkmaar
vanaf € 25,-
  • 1 les = €25,-
  • 2 lessen = €48,-
  • 3 lessen = €69,-
  • 4 lessen = €88,-
  • 5 lessen = €105,-
Inschrijven

Les 1 maandag 22 juli: Boosheid geeft power
Met boosheid op het toneel gebeurt er iets. Er wordt iemand geraakt. Maar het kan ook afstoten. We gaan los in deze les. Maar we gaan ook spelen met het doseren van boosheid. En we benutten dat wat boosheid kan opleveren: contact tussen de personages.

Les 2 maandag 29 juli: De kracht van angst
Hoe ontstaat angst? Hoe ziet het eruit en wat levert het op in een scène? En welke emoties schuren tegen angst aan? Deze les zit vol onderzoek en experiment met als doel de kracht en schoonheid van angst bloot te leggen.

Les 3 maandag 5 augustus: Verandering en vertrouwen
Het is stil…iedereen lijkt af te wachten. En dan…pats boem, daar ga je! Je neemt het initiatief. Je laat je niet afschrikken en creëert ruimte voor jezelf én voor anderen. Een les over het veranderen van de scène en over zelfvertrouwen.

Les 4 maandag 12 augustus: Verdriet imponeert
Verdriet op het toneel imponeert als het echt overkomt en als het verhaal achter het verdriet indruk maakt. Gelukkig is verdriet tijdelijk want er komt altijd iets uit tevoorschijn. In deze les gaan we diep maar dat doen we niet voor niets!

Les 5 maandag 19 augustus: HAPPY END
Een 100% blije scene voelt waarschijnlijk kaal. Er ontbreekt iets. Maar blijdschap, vrolijkheid, opgewektheid is wel de kurk waar de scene op drijft. Een les over blijdschap gaat dus ook over schakelen met andere emoties. Maar wel met een happy end!

Inschrijven

Zomerschool

Je schrijft je in voor één of meerdere cursusdagen van de zomerschool door het onderstaande formulier in te vullen. Na je inschrijving ontvang je zo spoedig mogelijk bericht.

Heb je nog vragen? Bel!

06-10352803 Jos Paauw

Dit is waar het om draait in het leven: spelen en plezier hebben!